Vill du att vi ringer upp dig?

Fyll i ditt telefonnummer nedan så ringer vi upp!

Begär offert

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig!


B.K.S. Iyengar

Iyengaryoga är en form av Hatha Yoga som utvecklats av BKS Iyengar (1918-2014) Redan i unga år mötte han sin lärare och svåger Krishnamachariya.

När mr Iyengar började undervisa fick han göra det i anslutning till ett sjukhus. Eftersom många av hans elever hade fysiska problem började han ”uppfinna” olika hjälpmedel för att de skulle kunna tillgodogöra sig de olika yogaställningarna (asana).

Iyengarmetoden är en av de mest spridda yogametoderna i världen och mr Iyengar var en av vår tids mest erkända lärare inom yoga. Nu finns det möjlighet för dig att att pröva den här formen av yoga i Stockholm.

Iyengar Yoga Södermalm startades för sju år sedan och alla våra lärare är välutbildade och dedikerade till BKS Iyengars sätt att undervisa.

 

BKS Iyengar har systematiserat hela asanasystemet och formulerat sin tolkning av yoga i ett flertal böcker varav den mest kända Light on Yoga, utgör en grundpelare inom yogalitteraturen. Mr Iyengar var verksam upp till sin död. Nu har nästa generation tagit vid.

Verksamheten vid Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute i Pune, Indien, leds numer av Geeta, Prashant och Abhijata Iyengar. Institutet besöks årligen av 1000-tals elever från hela världen. 2004 utnämnde Time Magazine  BKS Iyengar till en av världens 100 mest inflytelserika personer.

Du kan läsa mer om BKS Iyengar på www.bksiyengar.com